Predaja osebnega mesta
Prenesite ali delite osebno mesto s stranko z prenosom lastništva naprave ali deljenjem dostopa do naprave, z možnostjo zaprositve za dovoljenja za oddaljeno vzdrževanje.
Predaja osebnega mesta s prenosom
Ko je instalacijsko podjetje zaključilo z namestitvijo, lahko Inštalater preda mesto stranki s prenosom. Po predaji mesta s prenosom stranka prevzame lastništvo naprav, in naprave so praviloma v lasti strank. Po potrebi lahko Inštalater pri predaji mesta zaprosi tudi za določena dovoljenja za nadaljnje vzdrževanje naprav.
Preden začnete: Preverite, da je status mesta Not Handed Over, da so naprave dodane na mesto in da imate dovoljenje za upravljanje mesta, na primer upravljanje vseh mest in dodeljenih mest.
Osebna mesta lahko predate samo s prenosom.
Odprite zavihek Site & Device
Premaknite kazalec na zavihek Site & Device.
Preklopite na način mesta
Kliknite Customer Site in preklopite na Site Mode.
Izberite mesto za predajo
Izberite mesto za predajo z eno od naslednjih metod:
- Izberite mesto in kliknite ... → Transfer v stolpcu Operation.
- Kliknite ime mesta za odprtje strani Site Details in kliknite Hand Over by Transferring v spodnjem desnem kotu.
Izberite dovoljenja za oddaljeno vzdrževanje
Izbirno: Izberite dovoljenja, za katera morate zaprositi stranko za vzdrževanje naprav.

Slika 5-14 Predaja mesta s prenosom
- Če nimate dovoljenja za upravljanje naprav ali na mestu ni dodanih naprav, pri predaji mesta ne morete izbrati dovoljenj za konfiguracijo, ogled v živo in predvajanje.
- Če so izbrana naslednja dovoljenja, bodo ta dodeljena vam, ko vaša stranka sprejme predajo. Od stranke vam ni treba znova zahtevati pooblastila.
- Kliknite Batch Select za skupinsko izbiro dovoljenj in veljavnih obdobij za vse naprave na mestu.
Razpoložljiva dovoljenja so:
- Site Information Management — Dovoljenje za upravljanje informacij o mestu.
- Configuration — Dovoljenje za konfiguracijo izbranih naprav na mestu.
- Live View — Dovoljenje za pretakanje videa v živo z izbranih naprav na mestu.
- Playback — Dovoljenje za predvajanje posnetkov izbranih naprav na mestu.
Nadaljujte na naslednji korak
Kliknite Next.
Izberite način predaje
Izberite Email ali Phone Number kot način predaje.
Vnesite kontakt lastnika mesta
Vnesite e-poštni naslov ali telefonsko številko lastnika mesta.
Dodajte opombe
Izbirno: Vnesite opombe, na primer razlog za predajo, ki jih bo stranka videla ob prejemu predaje prek mobilne aplikacije LTS Connect.
Pošljite prošnjo za predajo
Kliknite OK za pošiljanje prošnje za predajo.
- Stranka bo prejela prošnjo za predajo v nabiralnik e-pošte ali prek kratkega sporočila s povezavo za prenos mobilne aplikacije LTS Connect.
- Če stranka nima registriranega računa LTS Connect, mora najprej registrirati račun LTS
Connect. Po registraciji računa in sprejetju predaje prek mobilne aplikacije LTS Connect
bo stranka postala lastnik mesta.
- Če želi stranka, da upravljate in vzdržujete več njenih naprav, mora po sprejetju predaje prek mobilne aplikacije LTS Connect in ko postane lastnik mesta, vam podeliti ustrezna dovoljenja.
Obvestite stranke, da prenesejo ali posodobijo mobilno aplikacijo LTS Connect (V5.2.3 ali novejšo).
Znova oddajte prošnjo za predajo
Izbirno: Za mesta s statusom Not Registered ali To Be Accepted lahko znova oddate prošnjo za predajo.
Prošnjo za predajo lahko pošljete do petkrat v enem dnevu; prejšnja predaja bo neveljavna, če pošljete novo.
Predaja osebnega mesta z deljenjem
Če so naprave v lasti vašega podjetja, jih lahko predate strankam z deljenjem brez prenosa lastništva naprav. Pri predaji naprav z deljenjem lahko izbirate med zaprositvijo za dovoljenja od stranke (Način A) in brez zaprositve za dovoljenja od stranke (Način B).
Preden začnete:
- Preverite, da je status mesta Not Handed Over in da imate dovoljenje za upravljanje mesta, na primer upravljanje vseh mest in dodeljevanje mest.
- Preverite, da so naprave dodane na mesto. Podprte naprave vključujejo naprave za nadzor dostopa, naprave za kodiranje in naprave za video interkom.
Osebna mesta lahko predate samo z deljenjem.
Odprite zavihek Site & Device
Premaknite kazalec na zavihek Site & Device.
Preklopite na način mesta
Kliknite Customer Site in preklopite na Site Mode.
Izberite mesto za predajo
Izberite mesto za predajo z eno od naslednjih metod:
- Izberite mesto in kliknite ... → Share v stolpcu Operation.
- Kliknite ime mesta za odprtje strani Site Details in kliknite Hand Over by Sharing v spodnjem desnem kotu.
Odpre se stran Hand Over Site (by Sharing).
Izberite vire in dovoljenja
Izberite vire in dovoljenja, ki jih želite deliti s stranko.

Slika 5-16 Deljenje virov in dovoljenj
Nadaljujte na naslednji korak
Kliknite Next.
Izberite Način A ali Način B
Odločite se, ali želite omogočiti I Have All Device Permissions ali ne.
- Način A: Če morate zaprositi za dovoljenja od stranke, ne omogočite I Have All Device Permissions. V tem načinu morate nastaviti dovoljenja, ki jih zahtevate od stranke, in njihova veljavna obdobja. Dovoljenja vključujejo konfiguracijo, ogled v živo, predvajanje in pododovoljenja. Konfiguracijska dovoljenja so privzeto izbrana in jih ni mogoče počistiti.
- Način B: Omogočite I Have All Device Permissions, da potrdite, da imate vsa dovoljenja za naprave in vam za oddaljeno vzdrževanje ni treba zaprositi za dovoljenja od stranke.

Slika 5-17 Omogočite ali ne možnost "I Have All Device Permissions"
Nadaljujte na naslednji korak
Kliknite Next.
Dodajte račune strank
Kliknite Account (Email Address) ali Account (Phone Number), nato vnesite e-poštni naslov ali telefonsko številko za dodajanje računa stranke.
- Za Način A obstaja skrbnik stranke, ki bo pregledal vašo prošnjo za dovoljenja. Če v tem koraku dodate samo en račun stranke, bo ta stranka skrbnik stranke. Če dodate več kot en račun stranke, boste pozvani, da izberete eno stranko kot skrbnika stranke.
- Tako za Način A kot B lahko dodate več računov strank za predajo naprav. Vse dodane stranke bodo prejele prošnjo za predajo na svojem LTS Connect.
- Ena naprava je lahko deljena z največ 10 strankami.
- Za sprejetje predaje (z deljenjem) mora LTS Connect stranke biti V5.4.4 ali novejša.
Dodajte opombe
Izbirno: Vnesite opombe.
Potrdite predajo
Kliknite OK.
Upravljajte deljena mesta
Izbirno: Po deljenju mest lahko izvajate naslednje operacije.
| Operacija | Opis |
|---|---|
| Check Sharing Details | Kliknite deljeno mesto in pod zavihkom Customer si oglejte podrobnosti deljenja, vključno z računi strank in statusom deljenja. |
| Share Again | Kliknite deljeno mesto in pod zavihkom Customer za deljenja, ki so bila zavrnjena ali so potekla, kliknite Share Again za ponovno deljenje mesta. |
| Cancel Sharing | Kliknite deljeno mesto in pod zavihkom Customer za deljenja, ki so sprejeta ali čakajo na sprejetje, kliknite ... → Cancel Sharing za preklic deljenja. |
| View and Edit Shared Resources and Permissions | Kliknite deljeno mesto in pod zavihkom Customer kliknite kartico stranke za ogled in urejanje virov in dovoljenj, ki so deljena s stranko. |
| Edit Customer Account | Kliknite deljeno mesto in pod zavihkom Customer kliknite ... → Edit Account za urejanje računa stranke. V Načinu A, če skrbnik stranke sprejme deljenje predaje, ne boste mogli urejati njihovega računa, lahko pa kliknete Cancel Sharing za pošiljanje prošnje skrbniku stranke za preklic deljenja. |
| Add New Sharing | Kliknite deljeno mesto in pod zavihkom Customer kliknite New Sharing za dodajanje novih računov strank za deljenje z njimi. |
| Add New Devices to Shared Sites | Ko je mesto deljeno s strankami, lahko na mesto še vedno dodajate nove naprave. Privzeto te novo dodane naprave ne bodo deljene z nobeno stranko, lahko pa kliknete kartice strank in izberete te naprave ter njihova dovoljenja za deljenje z ustreznimi strankami. Stranke ne potrebujejo znova sprejeti deljenja. |
| Batch Share Devices / Batch Cancel Sharing Devices | Ko so mesta deljena, lahko skupinsko delite ali prekličete deljenje naprav na teh deljenih mestih z več strankami. V načinu mesta nad seznamom mest kliknite More → Batch Share Devices. Na strani Batch Share Devices izberite naprave na seznamu deljenih mest in naprav, omogočite Share With in/ali Cancel Sharing With, vnesite račune strank (kliknite + za dodajanje več računov) in kliknite Confirm. |
Ustvarite skupine lokacij, dodajte lokacije in dodelite lokacije
Kako ustvariti skupine lokacij, dodati osebne in skupinske lokacije ter dodeliti lokacije upravljavcem lokacij v spletnem portalu LPP.
Predaja ekipnega mesta, pooblastitev in povabilo za upravljanje naprav
Kako predati ekipno mesto stranki, zaprositi za pooblastitev mesta pri lastniku ter sprejeti povabilo za upravljanje naprav od uporabnika LTS Connect.
Center za pomoč LTS Connect