LogoCentrum pomocy LTS Connect
LogoCentrum pomocy LTS Connect
Strona główna
Podręcznik użytkownika portalu internetowego LTS Platinum PartnerWprowadzenieZarządzanie kontemZarządzanie FirmąPrzegląd portalu LTS Platinum Partner
Zarządzanie urządzeniamiZbiorcza konfiguracja urządzeń w sieci LANDodaj urządzeniePrzenoszenie urządzeń i zarządzanie uprawnieniami do urządzeńReguły powiązań i wyjątkówResetowanie hasła, zdalne dzienniki i podgląd wideoInne operacje zarządzania urządzeniami
Monitorowanie Stanu UrządzeńCentrum PowiadomieńUsługi Wartości DodanejWsparcie
Pytania zabezpieczające do resetowania hasła
ManualPlatinum Series - LTD DVR / LTN NVRLTS Platinum Partner Web PortalDevice Management

Przenoszenie urządzeń i zarządzanie uprawnieniami do urządzeń

Przenoś urządzenia między lokalizacjami za pomocą funkcji przenoszenia urządzeń oraz składaj wnioski o uprawnienia do urządzeń lub je zwalniaj w portalu LPP Web Portal.

Przenoszenie urządzeń

Funkcja przenoszenia urządzeń umożliwia przenoszenie urządzeń z jednej lokalizacji do innej. Dzięki rozdzieleniu urządzeń pomiędzy różne lokalizacje możesz efektywniej zarządzać zarówno lokalizacjami, jak i urządzeniami.

  • Funkcja ta jest obsługiwana wyłącznie przez urządzenia spełniające następujące warunki:
    • Oryginalna lokalizacja, do której należy urządzenie, musi być autoryzowana na Twoje konto.
    • Urządzenie musi być dodane przez LTS Connect (P2P). Urządzenia dodane przez adres IP / nazwę domeny nie są obsługiwane.
    • Oryginalna lokalizacja i docelowa lokalizacja muszą należeć do tego samego właściciela lokalizacji.
  • Po przeniesieniu urządzenia z oryginalnej lokalizacji konieczna jest ponowna konfiguracja urządzenia, ponieważ wszystkie poprzednie ustawienia zostaną unieważnione. Ponadto konfiguracje powiązane z urządzeniem, takie jak reguły powiązań, reguły wyjątków, ustawienia przełącznika sieciowego itp., również zostaną zmienione. Należy je również skonfigurować od nowa.

Przejdź do lokalizacji klienta

Przejdź do Site & Device → Customer Site.

Przełącz na tryb lokalizacji

Kliknij switch, aby przełączyć się do trybu Site Mode.

Otwórz stronę szczegółów lokalizacji

Kliknij nazwę autoryzowanej lokalizacji, aby wejść na stronę z jej szczegółami.

Otwórz panel przenoszenia urządzenia

Kliknij Move Device, aby otworzyć panel przenoszenia urządzenia.

Wybierz urządzenia

Kliknij Select Device to Move, zaznacz urządzenie lub urządzenia, a następnie kliknij Next.

Wybierz lokalizację

Wybierz lokalizację docelową.

  • New Site: Jeśli wybierzesz New Site, musisz podać nazwę nowej lokalizacji i ustawić jej strefę czasową.
  • Existing Site: Jeśli wybierzesz Existing Site, musisz wybrać lokalizację należącą do tego samego właściciela co bieżąca. Jeśli dwie lokalizacje zostały przekazane temu samemu użytkownikowi LTS Connect odpowiednio za pomocą adresu e-mail i numeru telefonu, można również przenosić urządzenia między tymi dwiema lokalizacjami.

Wybierz lokalizację

Rysunek 6-14 Wybierz lokalizację

Prześlij wniosek

Kliknij Submit Application.

Wniosek wygaśnie, jeśli nie zostanie rozpatrzony w ciągu 7 dni.

Wyświetl historię przenoszenia urządzeń (opcjonalnie)

W panelu przenoszenia urządzenia kliknij View Device Movement Record, aby przejść do strony z historią przenoszenia urządzeń, i wykonaj następujące operacje w razie potrzeby.

OperacjaOpis
Apply AgainKliknij Apply Again, aby ponownie wysłać wniosek o przeniesienie urządzenia, jeśli poprzedni został odrzucony lub wygasł.
View DetailsKliknij rekord wniosku, aby przejść do strony z jego szczegółami.
Move MoreKliknij zatwierdzony lub wysłany wniosek, a następnie kliknij Move More, aby przenieść więcej urządzeń.

Zarządzanie uprawnieniami do urządzeń

Dzięki przekazaniu lokalizacji i złożeniu wniosku o autoryzację lokalizacji uzyskałeś już pewne uprawnienia do urządzeń. W razie potrzeby możesz dodatkowo wnioskować o kolejne uprawnienia lub zwalniać posiadane uprawnienia.

Składanie wniosku o uprawnienia do urządzeń

Po przekazaniu lokalizacji klientowi, jeśli chcesz przeglądać transmisje na żywo lub nagrania z urządzeń dodanych do lokalizacji albo skonfigurować te urządzenia, możesz złożyć odpowiedni wniosek o uprawnienia do klienta.

Przejdź do lokalizacji klienta

Przejdź do Site & Device → Customer Site.

Wybierz odpowiedni tryb

Wybierz poniższy tryb w zależności od tego, czy urządzenia, do których wnioskujesz o uprawnienia, należą do jednej, czy wielu lokalizacji.

  • Wnioskowanie o uprawnienia do urządzeń z jednej lokalizacji: Upewnij się, że jesteś w trybie lokalizacji. Jeśli nie, kliknij switch mode obok Device Mode, aby przełączyć się na tryb lokalizacji. Kliknij nazwę lokalizacji, aby wejść na stronę szczegółów, i wybierz zakładkę Device.
  • Wnioskowanie o uprawnienia do urządzeń z wielu lokalizacji: Upewnij się, że jesteś w trybie urządzeń. Jeśli nie, kliknij switch mode obok Site Mode, aby przełączyć się na tryb urządzeń.

Wejdź na stronę zarządzania uprawnieniami

  • W obu trybach, jeśli wnioskujesz o uprawnienie do jednego urządzenia, możesz kliknąć permission na karcie urządzenia (widok kafelkowy) lub kliknąć permission w kolumnie Operation (widok listy).
  • W obu trybach, jeśli wnioskujesz o uprawnienia do wielu urządzeń, kliknij Permission Management.

Wybierz uprawnienia

Zaznacz potrzebne uprawnienia, takie jak podgląd na żywo i odtwarzanie nagrań.

Ustaw okres ważności

Kliknij edit, aby edytować okres ważności uprawnienia (Permanent, 1 Hour, 2 Hours, 4 Hours lub 8 Hours).

Możesz kliknąć Batch Select, aby zaznaczyć uprawnienia i zbiorczo ustawić dla nich okres ważności.

Wprowadź uwagi (opcjonalnie)

Wprowadź uwagi dotyczące wniosku.

Prześlij

Kliknij OK, aby złożyć wniosek o uprawnienia do klienta. Jeśli klient zatwierdzi Twój wniosek, uzyskasz odpowiednie uprawnienia.

Zwalnianie uprawnień do urządzeń

Jeśli nie potrzebujesz już uprawnień do konfiguracji i podglądu na żywo urządzeń, lub jeśli zadanie konfiguracji urządzenia zostało ukończone wcześniej niż planowano, możesz ręcznie zwolnić uprawnienia.

Przed rozpoczęciem: Upewnij się, że lokalizacja urządzeń została przekazana Tobie.

Otwórz stronę szczegółów lokalizacji

Kliknij lokalizację na liście lokalizacji, aby wejść na stronę z jej szczegółami.

Otwórz szczegóły urządzenia

Kliknij urządzenie, aby wyświetlić stronę z jego szczegółami.

Zwolnij uprawnienie

W sekcji Permission zaznacz uprawnienie i kliknij edit → OK, aby zwolnić uprawnienie.

  • Po zwolnieniu uprawnienie stanie się niedostępne. W razie potrzeby należy ponownie złożyć o nie wniosek.
  • Nie trzeba zwalniać uprawnienia, jeśli jego okres ważności jest ustawiony na Permanent.

Dodaj urządzenie

Jak dodawać urządzenia do LTS Platinum Partner za pomocą skanowania LAN, numeru seryjnego, adresu IP/domeny, importu zbiorczego lub synchronizacji z kontem LTS Connect.

Reguły powiązań i wyjątków

Konfiguruj reguły powiązań, aby wyzwalać działania urządzenia po wykryciu zdarzeń, oraz reguły wyjątków, aby otrzymywać powiadomienia w czasie rzeczywistym o anomaliach urządzenia lub kanału.

Spis treści

Przenoszenie urządzeń
Przejdź do lokalizacji klienta
Przełącz na tryb lokalizacji
Otwórz stronę szczegółów lokalizacji
Otwórz panel przenoszenia urządzenia
Wybierz urządzenia
Wybierz lokalizację
Prześlij wniosek
Wyświetl historię przenoszenia urządzeń (opcjonalnie)
Zarządzanie uprawnieniami do urządzeń
Składanie wniosku o uprawnienia do urządzeń
Przejdź do lokalizacji klienta
Wybierz odpowiedni tryb
Wejdź na stronę zarządzania uprawnieniami
Wybierz uprawnienia
Ustaw okres ważności
Wprowadź uwagi (opcjonalnie)
Prześlij
Zwalnianie uprawnień do urządzeń
Otwórz stronę szczegółów lokalizacji
Otwórz szczegóły urządzenia
Zwolnij uprawnienie