Преместване на устройства и управление на разрешения за устройства
Премествайте устройства между обекти чрез функцията Device Movement и кандидатствайте или освобождавайте разрешения за устройства в LPP Web Portal.
Преместване на устройства
Можете да използвате функцията Device Movement, за да преместите устройства от един обект в друг. Като разпределяте устройствата към различни обекти, можете да управлявате по-ефективно както обектите, така и устройствата.
- Тази функция се поддържа само от устройство, което отговаря на следните условия:
- Оригиналният обект, към който принадлежи устройството, трябва да ви е бил оторизиран.
- Устройството трябва да е добавено чрез LTS Connect (P2P). Устройствата, добавени чрез IP адрес / домейн, не се поддържат.
- Оригиналният обект и целевият обект трябва да принадлежат на един и същ собственик на обект.
- След като едно устройство бъде преместено от оригиналния си обект, е необходимо да го конфигурирате отново, тъй като всички оригинални конфигурации на устройството ще станат невалидни. Освен това конфигурациите, свързани с устройството, включително правилата за свързване, правилата за изключения, настройките на мрежовия комутатор и др., ще бъдат засегнати. Необходимо е да конфигурирате и тях отново.
Отидете в Customer Site
Отидете в Site & Device → Customer Site.
Превключете към Site Mode
Кликнете
, за да превключите към Site Mode.
Отворете страницата с детайли на обекта
Кликнете върху името на оторизиран обект, за да влезете в страницата с неговите детайли.
Отворете панела Move Device
Кликнете Move Device, за да отворите панела Move Device.
Изберете устройства
Кликнете Select Device to Move, изберете устройство(а) и кликнете Next.
Изберете обект
Изберете обект.
- New Site: Ако изберете New Site, трябва да създадете име за обекта и да зададете часовата му зона.
- Existing Site: Ако изберете Existing Site, трябва да изберете обект, който споделя един и същ собственик с текущия. При условие, че два обекта са предадени на един и същ потребител на LTS Connect съответно по имейл и телефонен номер, можете също да премествате устройства между двата обекта.

Фигура 6-14 Изберете обект
Подайте заявлението
Кликнете Submit Application.
Заявлението ще изтече, ако не бъде обработено в рамките на 7 дни.
Преглед на записите за преместване на устройства (по избор)
В панела Move Device кликнете View Device Movement Record, за да влезете в страницата Device Movement Record, и извършете следните операции при необходимост.
| Операция | Описание |
|---|---|
| Apply Again | Кликнете Apply Again, за да изпратите отново заявление за преместване на устройство, ако предишното е отхвърлено или изтекло. |
| View Details | Кликнете върху запис на заявление, за да влезете в страницата с неговите детайли. |
| Move More | Кликнете върху одобрено или изпратено заявление, след което кликнете Move More, за да преместите повече устройства. |
Управление на разрешения за устройства
Чрез предаването на обекта и кандидатстването за оторизация на обекта вече сте придобили определени разрешения за устройства. Можете допълнително да кандидатствате за допълнителни разрешения за устройства или да освободите разрешения за устройства при необходимост.
Кандидатстване за разрешение за устройство
След предаването на обект на клиента, ако трябва да преглеждате видео на живо / записано видео от устройствата, добавени към обекта, или да конфигурирате тези устройства, можете да кандидатствате за съответното разрешение от клиента.
Отидете в Customer Site
Отидете в Site & Device → Customer Site.
Изберете подходящия режим
Изберете от следното въз основа на това дали устройствата, за които кандидатствате за разрешение, принадлежат към един или няколко обекта.
- Кандидатстване за разрешение за устройства на един обект: Уверете се, че сте в режим Site. Ако не сте, кликнете
до Device Mode, за да превключите към режим Site. Кликнете върху името на обект, за да влезете в страницата с детайли на обекта, и изберете раздела Device. - Кандидатстване за разрешение за устройства на няколко обекта: Уверете се, че сте в режим Device. Ако не сте, кликнете
до Site Mode, за да превключите към режим Device.
Влезте в страницата Permission Management
- В двата режима, ако кандидатствате за разрешение само за едно устройство, можете да кликнете
върху картата на устройството (изглед с карти) или да кликнете
в колоната Operation (изглед с списък). - В двата режима, ако кандидатствате за разрешения за няколко устройства, кликнете Permission Management.
Изберете разрешения
Изберете необходимите разрешения, като например преглед на живо и възпроизвеждане.
Задайте период на валидност
Кликнете
, за да редактирате периода на валидност (Permanent, 1 Hour, 2 Hours, 4 Hours или 8 Hours) за разрешението.
Можете да кликнете Batch Select, за да изберете разрешения и да зададете групово период на валидност за тях.
Въведете забележки (по избор)
Въведете забележките за заявлението.
Подайте
Кликнете OK, за да кандидатствате за разрешение(я) от клиента. Ако клиентът одобри вашето заявление, ще получите съответното(ите) разрешение(я).
Освобождаване на разрешение за устройства
Ако не се нуждаете от разрешения за конфигуриране и преглед на живо за устройства, или приключвате задачата за конфигуриране на устройствата по-рано от планираното, можете да освободите разрешенията ръчно.
Преди да започнете: Уверете се, че обектът на устройствата е бил предаден на вас.
Отворете страницата с детайли на обекта
Кликнете върху обект в списъка с обекти, за да влезете в страницата с неговите детайли.
Отворете детайлите на устройството
Кликнете върху устройство, за да покажете страницата с детайлите на устройството.
Освободете разрешението
В секцията Permission изберете разрешение и кликнете
→ OK, за да освободите разрешението.
- След освобождаването разрешението ще бъде недостъпно за вас. Необходимо е да кандидатствате за него отново при необходимост.
- Не е необходимо да освобождавате разрешение, ако валидността на разрешението е Permanent.
Добавяне на устройство
Как да добавите устройства към LTS Platinum Partner чрез сканиране на LAN, сериен номер, IP/домейн, групово импортиране или синхронизация с акаунт в LTS Connect.
Правила за свързване и изключения
Конфигурирайте правила за свързване, за да задействате действия на устройствата при открити събития, и правила за изключения, за да получавате известия в реално време при аномалии на устройства или канали.
Помощен център за LTS Connect