Předání osobního webu
Přeneste nebo sdílejte osobní web se zákazníkem převodem vlastnictví zařízení nebo sdílením přístupu k zařízením, s možností požádat o oprávnění pro vzdálenou údržbu.
Předání osobního webu převodem
Po dokončení instalace může Instalatér předat web zákazníkovi převodem. Po předání webu převodem zákazník přebírá vlastnictví zařízení – zařízení obvykle patří zákazníkovi. V případě potřeby může Instalatér při předání webu rovněž požádat o konkrétní oprávnění pro další údržbu zařízení.
Než začnete: Ověřte, že stav webu je Not Handed Over, zařízení jsou přidána na web a máte oprávnění ke správě webů, například ke správě všech webů a přidělených webů.
Osobní weby lze předat pouze převodem.
Otevřete kartu Site & Device
Přesuňte kurzor na kartu Site & Device.
Přepněte do režimu webu
Klikněte na Customer Site a přepněte do Site Mode.
Vyberte web k předání
Vyberte web k předání jedním z následujících způsobů:
- Vyberte web a klikněte na ... → Transfer ve sloupci Operation.
- Klikněte na název webu, čímž přejdete na stránku Site Details, a klikněte na Hand Over by Transferring v pravém dolním rohu.
Vyberte oprávnění pro vzdálenou údržbu
Volitelné: Vyberte oprávnění, o která chcete požádat zákazníka pro účely údržby zařízení.

Obrázek 5-14 Předání webu převodem
- Pokud nemáte oprávnění ke správě zařízení nebo na web nejsou přidána žádná zařízení, nelze při předání webu vybrat oprávnění pro konfiguraci, živé zobrazení a přehrávání.
- Pokud vyberete níže uvedená oprávnění, budou vám udělena ve chvíli, kdy zákazník předání přijme. Nebudete muset znovu žádat zákazníka o udělení oprávnění.
- Kliknutím na Batch Select lze hromadně vybrat oprávnění a doby platnosti pro všechna zařízení na webu.
Dostupná oprávnění jsou:
- Site Information Management — Oprávnění ke správě informací o webu.
- Configuration — Oprávnění ke konfiguraci vybraných zařízení na webu.
- Live View — Oprávnění ke streamování živého videa z vybraných zařízení na webu.
- Playback — Oprávnění k přehrávání záznamů z vybraných zařízení na webu.
Pokračujte na další krok
Klikněte na Next.
Vyberte způsob předání
Jako způsob předání vyberte Email nebo Phone Number.
Zadejte kontaktní údaje vlastníka webu
Zadejte e-mailovou adresu nebo telefonní číslo vlastníka webu.
Přidejte poznámku
Volitelné: Zadejte poznámku, například důvod předání, kterou si zákazník může zobrazit při přijetí předání prostřednictvím mobilní aplikace LTS Connect.
Odešlete žádost o předání
Kliknutím na OK odešlete žádost o předání.
- Zákazník obdrží žádost o předání do své e-mailové schránky nebo ve formě krátké zprávy s odkazem ke stažení mobilní aplikace LTS Connect.
- Pokud zákazník nemá zaregistrovaný účet LTS Connect, musí se nejprve zaregistrovat. Po registraci účtu a přijetí předání prostřednictvím mobilní aplikace LTS Connect se zákazník stane vlastníkem webu.
- Pokud chce zákazník, abyste spravovali a udržovali více jeho zařízení, musí vám po přijetí předání prostřednictvím mobilní aplikace LTS Connect a stání se vlastníkem webu udělit příslušná oprávnění.
Informujte zákazníky, aby si stáhli nebo aktualizovali mobilní aplikaci LTS Connect (verze V5.2.3 nebo novější).
Znovu odešlete žádost o předání
Volitelné: U webů se stavem Not Registered nebo To Be Accepted lze žádost o předání odeslat znovu.
Žádost o předání lze odeslat nejvýše pětkrát za den; odesláním nové žádosti o předání se předchozí žádost stane neplatnou.
Předání osobního webu sdílením
Pokud jsou zařízení ve vlastnictví vaší společnosti, můžete je zákazníkům předat sdílením bez převodu vlastnictví zařízení. Při předání zařízení sdílením si můžete vybrat mezi požádáním zákazníka o oprávnění (Režim A) a tím, že zákazníka o oprávnění nežádáte (Režim B).
Než začnete:
- Ověřte, že stav webu je Not Handed Over a máte oprávnění ke správě webů, například ke správě všech webů a přidělování webů.
- Ověřte, že jsou na web přidána zařízení. Podporovaná zařízení zahrnují přístupová zařízení, kódovací zařízení a videodveřní systémy.
Osobní weby lze předat pouze sdílením.
Otevřete kartu Site & Device
Přesuňte kurzor na kartu Site & Device.
Přepněte do režimu webu
Klikněte na Customer Site a přepněte do Site Mode.
Vyberte web k předání
Vyberte web k předání jedním z následujících způsobů:
- Vyberte web a klikněte na ... → Share ve sloupci Operation.
- Klikněte na název webu, čímž přejdete na stránku Site Details, a klikněte na Hand Over by Sharing v pravém dolním rohu.
Přejdete na stránku Hand Over Site (by Sharing).
Vyberte zdroje a oprávnění
Vyberte zdroje a oprávnění, která chcete se zákazníkem sdílet.

Obrázek 5-16 Sdílení zdrojů a oprávnění
Pokračujte na další krok
Klikněte na Next.
Zvolte Režim A nebo Režim B
Rozhodněte, zda aktivovat možnost I Have All Device Permissions.
- Režim A: Pokud potřebujete požádat zákazníka o oprávnění, neaktivujte I Have All Device Permissions. V tomto režimu musíte nastavit oprávnění, o která chcete zákazníka požádat, a jejich doby platnosti. Oprávnění zahrnují konfiguraci, živé zobrazení, přehrávání a dílčí oprávnění. Oprávnění ke konfiguraci jsou vybrána ve výchozím nastavení a nelze je zrušit.
- Režim B: Aktivujte I Have All Device Permissions, čímž potvrdíte, že máte veškerá oprávnění pro tato zařízení a nepotřebujete žádat zákazníka o oprávnění pro vzdálenou údržbu.

Obrázek 5-17 Aktivace nebo deaktivace možnosti „I Have All Device Permissions"
Pokračujte na další krok
Klikněte na Next.
Přidejte zákaznické účty
Klikněte na Account (Email Address) nebo Account (Phone Number) a zadejte e-mailovou adresu nebo telefonní číslo pro přidání zákaznického účtu.
- V Režimu A existuje správce zákazníka, který prověří vaši žádost o oprávnění. Pokud v tomto kroku přidáte pouze jeden zákaznický účet, stane se tento zákazník správcem zákazníka. Pokud přidáte více než jeden zákaznický účet, budete vyzváni k výběru jednoho zákazníka jako správce zákazníka.
- V Režimu A i B lze přidat více zákaznických účtů pro předání zařízení. Všichni přidaní zákazníci obdrží žádost o předání ve svém LTS Connect.
- Jedno zařízení lze sdílet s nejvýše 10 zákazníky.
- Aby zákazník mohl přijmout předání (sdílením), musí mít ve svém LTS Connect verzi V5.4.4 nebo novější.
Přidejte poznámku
Volitelné: Zadejte poznámku.
Potvrďte předání
Klikněte na OK.
Správa sdílených webů
Volitelné: Po sdílení webů můžete provádět následující operace.
| Operace | Popis |
|---|---|
| Check Sharing Details | Klikněte na sdílený web a na kartě Customer si můžete zobrazit podrobnosti o sdílení, včetně zákaznických účtů a stavu sdílení. |
| Share Again | Klikněte na sdílený web a na kartě Customer u sdílení se stavem odmítnuto nebo vypršelé platnosti klikněte na Share Again a web sdílejte znovu. |
| Cancel Sharing | Klikněte na sdílený web a na kartě Customer u sdílení se stavem přijato nebo čeká na přijetí klikněte na ... → Cancel Sharing pro zrušení sdílení. |
| View and Edit Shared Resources and Permissions | Klikněte na sdílený web a na kartě Customer klikněte na kartu zákazníka pro zobrazení a úpravu zdrojů a oprávnění sdílených s daným zákazníkem. |
| Edit Customer Account | Klikněte na sdílený web a na kartě Customer klikněte na ... → Edit Account pro úpravu zákaznického účtu. V Režimu A platí, že pokud správce zákazníka přijme sdílené předání, nebude možné jeho účet upravovat, ale lze kliknout na Cancel Sharing a odeslat správci zákazníka žádost o zrušení sdílení. |
| Add New Sharing | Klikněte na sdílený web a na kartě Customer klikněte na New Sharing pro přidání nových zákaznických účtů ke sdílení. |
| Add New Devices to Shared Sites | Po sdílení webu se zákazníky lze na web stále přidávat nová zařízení. Ve výchozím nastavení tato nově přidaná zařízení nejsou sdílena s žádným zákazníkem, ale kliknutím na karty zákazníků lze tato zařízení a jejich oprávnění vybrat a sdílet je s příslušnými zákazníky. Zákazníci nemusí sdílení znovu přijímat. |
| Batch Share Devices / Batch Cancel Sharing Devices | Po sdílení webů lze hromadně sdílet nebo hromadně rušit sdílení zařízení na těchto sdílených webech s více zákazníky. V režimu Site Mode klikněte nad seznamem webů na More → Batch Share Devices. Na stránce Batch Share Devices vyberte zařízení v seznamu sdílených webů a zařízení, aktivujte Share With a/nebo Cancel Sharing With, zadejte účty zákazníků (kliknutím na + přidáte další účty) a klikněte na Confirm. |
Vytváření skupin lokalit, přidávání lokalit a přiřazování lokalit
Jak vytvářet skupiny lokalit, přidávat osobní a týmové lokality a přiřazovat lokality správcům instalátorů v portálu LPP Web Portal.
Předání týmové lokality, autorizace a pozvání ke správě zařízení
Jak předat týmovou lokalitu zákazníkovi, požádat vlastníka lokality o autorizaci a přijmout pozvání ke správě zařízení od uživatele LTS Connect.
Centrum nápovědy LTS Connect